شناخت انواع cpu

واحد پردازش مرکزی (CPU) پردازنده اصلی و مرکزی در مدارهای الکترونیکی سیستم است. داده ها و دستورالعمل ها را پردازش می کند و مسئولیت انجام عملیات حسابی و منطقی را بر عهده دارد. CPU دستورات را طبق برنامه کامپیوتری اجرا می کند. این منطق حسابی اساسی، عملیات ورودی و خروجی، و مدارهای کنترلی را انجام می دهد که برنامه تغذیه شده به کامپیوتر را دنبال می کند.
اصطلاح CPU به پردازنده ای اطلاق می شود که واحد کنترل و واحد پردازش را تشکیل می دهد که عناصر اصلی یک کامپیوتر را از دستگاه های خارجی مانند مدار ورودی/خروجی و حافظه اصلی متمایز می کند. CPU پرطرفدار در حال حاضر به عنوان ریزپردازنده شامل واحد فلز-دی اکسید-نیمه هادی در مدارهای مجتمع موجود است. یک تراشه یکپارچه شامل یک CPU، رابط های جانبی، تراشه های حافظه، میکروکنترلرها و سایر سیستم های روی تراشه است. تعداد کمی از سیستم ها از چندین پردازنده هسته ای محصور در یک سوکت به نام هسته های CPU استفاده می کنند.

واحد پردازش مرکزی (CPU) قدرت پردازش و دستورالعمل ها را برای کامپیوتر فراهم می کند. CPU از دو بخش اصلی ALU و CU تشکیل شده است که عملیات را انجام می دهد و از سیگنال های کنترلی تشکیل شده است. وظیفه اصلی CPU واکشی، پردازش، رمزگشایی، اجرا و ذخیره داده های ورودی است.
اجزای CPU CPU قلب هر سیستمی است. معمولاً از دو جزء اصلی واحد منطق حسابی یا ALU و واحد کنترل یا CU ساخته شده است. ALU شامل انجام عملیات منطقی و حسابی CPU است. این شامل یک واحد منطقی حسابی و مجموعه ای از ثبات ها است که در آن ثبات ها برای ذخیره داده ها و دستورالعمل ها هستند. واحد کنترل دستورالعمل ها را واکشی، رمزگشایی و اجرا می کند. همچنین شامل کنترل جریان داده در میان چندین مؤلفه CPU است. ثبات ها می توانند داده ها و دستورالعمل ها را ذخیره کنند و چهار نوع هستند. رجیسترهای کنترل، وضعیت، همه منظوره و ممیز شناور. رجیسترهای همه منظوره، رجیسترهای ممیز شناور چند منظوره هستند که اعداد ممیز شناور را نگه می دارند. ثبات های کنترل دارای سیگنال های کنترلی هستند که به سایر قسمت های سیستم فرمان می دهند. ثبت وضعیت حاوی اطلاعاتی در مورد وضعیت فعلی CPU است. ویژگی های CPU عملکرد CPU کاملاً به ویژگی هایی که دارد بستگی دارد، 1. حافظه کش کش حافظه کوچک درون پردازنده است. داده ها را از حافظه اصلی واکشی می کند و به CPU می فرستد. دارای سه نوع L1 یا Layer 1، L2 یا Layer 2 و L3 یا Layer 3 است. هر لایه کار می کند و اندازه های آن به شرح زیر است، L1 > L2 > L3. 2. هسته ها پردازنده های طراحی شده در روزهای اخیر چند هسته ای هستند. این هسته ها مستقل از یکدیگر هستند و از حافظه کش آنها تشکیل شده است. آنها به پردازش موازی برای افزایش کارایی سیستم کمک می کنند. 3. سرعت سرعت CPU معمولاً بر حسب گیگاهرتز یا مگاهرتز اندازه گیری می شود. یک پردازنده با فرکانس بیشتر کار را سریعتر انجام می دهد. یک پردازنده دو هسته ای با فرکانس کمتر سریعتر از یک پردازنده تک هسته ای با فرکانس بیشتر کار می کند. 4. Multithreading دو هسته منطقی در واحد فیزیکی وجود دارد که به صورت موازی کار می کنند. کل فرآیند با افزایش تعداد هسته ها سرعت می گیرد. اینها معمولاً در محیط‌های مجازی استفاده می‌شوند، جایی که مدیران بارهای کاری اختصاصی را به هسته‌های منطقی مختلف اختصاص می‌دهند. 5. سازگاری پردازنده باید از ماژول های حافظه پشتیبانی کند. آنها باید با مادربردهای سیستم سازگار باشند. 6. پهنای باند سرعت برقراری ارتباط بین حافظه اصلی و کنترلرهای USB. پهنای باند پردازنده های چند هسته ای بیشتر از پردازنده های تک هسته ای است.
انواع CPU CPU یک عنصر حیاتی است که تمامی محاسبات و دستورات انتقال یافته به سایر اجزای کامپیوتر و تجهیزات جانبی آن را مدیریت می کند. سرعت سریع CPU تابع دستور برنامه ورودی است. هنگامی که به CPU متصل می شود، اجزا قدرتمند و وابسته می شوند. بنابراین لازم است که مناسب را انتخاب کرده و بر اساس آن برنامه ریزی کنید. تولید کنندگان پیشرو CPU AMD و Intel هستند. در گذشته، مردم برای یافتن پردازنده مناسب و قوی از پردازنده استفاده می کردند

اینتل 486 سریعتر از 386 بود. پس از معرفی پردازنده پنتیوم، اینتل نام تمامی پردازنده های خود را Duron، Celeron، Pentium و Athlon گذاشت. سازندگان انواع مختلفی از پردازنده ها را با معماری های مختلف مانند 64 بیت و 32 بیت می سازند که حداکثر سرعت و ظرفیت انعطاف پذیر را ارائه می دهند. انواع اصلی CPU از جمله پردازنده های تک هسته ای، دو هسته ای، چهار هسته ای، شش هسته ای، هشت هسته ای و ده هسته ای در زیر توضیح داده شده است. در زیر به انواع مختلف CPU اشاره شده است: 1. CPU تک هسته ای این قدیمی ترین نوع CPU موجود است و در اکثر رایانه های شخصی و رسمی استفاده می شود. CPU تک هسته ای می تواند تنها یک دستور را در یک زمان اجرا کند که برای چند وظیفه ای ناکارآمد است. اگر بیش از یک برنامه اجرا شود، نشان دهنده کاهش قابل توجه عملکرد است. اگر یک عملیات شروع شود، فرآیند دوم باید تا پایان عملیات اول صبر کند. اما اگر با چندین عملیات تغذیه شود، عملکرد کامپیوتر به شدت کاهش می یابد. عملکرد یک CPU تک هسته ای بر اساس سرعت کلاک آن با اندازه گیری قدرت آن است. 2. CPU دو هسته ای این یک CPU منفرد است که از دو هسته قوی تشکیل شده است و مانند یک CPU دوگانه عمل می کند. برخلاف پردازنده‌های تک هسته‌ای، پردازنده‌های دو هسته‌ای باید در یک آرایه متغیر از جریان‌های داده به جلو و عقب سوئیچ کنند. هنگامی که رشته های بیشتری اجرا می شوند، CPU دو هسته ای به طور موثر چند وظیفه ای را انجام می دهد. برای استفاده موثر از CPU دو هسته ای، برنامه های در حال اجرا و سیستم عامل باید کد منحصر به فردی به نام فناوری چند رشته ای همزمان در آن تعبیه شده باشد. یک CPU دو هسته ای سریعتر از یک پردازنده تک هسته ای است اما از یک CPU چهار هسته ای قوی تر است. 3. سی پی یو چهار هسته ای CPU چهار هسته ای یک مدل تصفیه شده از ویژگی های CPU چند هسته ای و طراحی با چهار هسته در یک CPU است. مانند یک CPU دو هسته ای که حجم کار را بین هسته ها تقسیم می کند، چهار هسته ای نیز امکان چندوظیفه ای موثر را فراهم می کند. این به معنای هیچ عملیاتی نیست که چهار برابر سریعتر از سایرین باشد. مگر اینکه برنامه ها و برنامه های اجرا شده روی آن توسط کد SMT سرعت را افزایش داده و غیر قابل توجه شود. افرادی که باید چندین برنامه را به طور همزمان اجرا کنند، مانند گیمرها، از CPU با چندین هسته استفاده می کنند. سری Supreme Commander برای CPU های چند هسته ای بهینه شده است.

4. پردازنده های هگزا این یکی دیگر از پردازنده‌های چند هسته‌ای با شش هسته است و می‌تواند کار را انجام دهد، که سریع‌تر از پردازنده‌های چهار هسته‌ای و دو هسته‌ای کار می‌کند. برای کاربران رایانه شخصی، پردازنده های Hexacore ساده است و اکنون اینتل با پردازنده Inter core i7 در سال 2010 با پردازنده Hexa core راه اندازی شد. اما در اینجا کاربران گوشی های هوشمند تنها از پردازنده های چهار هسته ای و دو هسته ای استفاده می کنند. امروزه گوشی های هوشمند با پردازنده های هگزا هسته ای در دسترس هستند. تبلیغات مسیرهای یادگیری @ 19 دلار محبوب ترین مسیرهای یادگیری در برنامه نویسان وب، برنامه نویسی، امنیت سایبری و تست فقط با 195 دلار تا 30+ دوره | 20 تا 100+ ساعت ویدیو | گواهینامه برای هر دوره تکمیل شده 5. پردازنده های هشت هسته ای پردازنده های هشت هسته ای پرطرفدار شامل مجموعه ای دوگانه از پردازنده های چهار هسته ای هستند که فعالیت ها را بین انواع مختلف تقسیم می کند. دو هسته ای با دو هسته و چهار هسته داخلی چهار هسته ای ساخته شده است. Hexa با شش هسته عرضه می شود، در حالی که پردازنده های هشت هسته ای معمولاً با هشت هسته مستقل توسعه می یابند تا کار عملی کارآمدتری را انجام دهند و سریعتر از پردازنده های چهار هسته ای عمل کنند. سازندگان اغلب از مجموعه های هسته ای با حداقل توان برای انجام کارهای پیشرفته استفاده می کنند. در صورت وجود هر گونه اضطرار یا نیاز، چهار مجموعه هسته سریع وارد عمل خواهند شد. به‌طور دقیق، تولیدکنندگان پردازنده‌های هشت هسته‌ای را با هسته‌های دو کد تعریف می‌کنند که بر اساس آن تنظیم می‌شوند تا عملکرد کافی را ارائه دهند. 6. پردازنده دکا هسته ای پردازنده با دو هسته شامل دو هسته است، 4 هسته با چهار هسته در دسترس است. شش هسته در پردازنده های هگزا هسته ای موجود است. سازندگان ده سیستم مستقل را در پردازنده‌های Deca-core برای اجرا و مدیریت وظایف مستقر می‌کنند و کارآمدتر از سایر پردازنده‌های توسعه‌یافته تا کنون هستند. رایانه شخصی یا دستگاه مجهز به یک پردازنده ده هسته ای بهترین گزینه است. این پردازنده سریعتر از سایر پردازنده ها است و در انجام چند وظیفه ای بسیار موفق است. پردازنده‌های Deca-core با ویژگی‌های پیشرفته خود در حال پیشرفت هستند. امروزه، سازندگان اکثر گوشی های هوشمند را به پردازنده های مقرون به صرفه Deca-core مجهز می کنند که هرگز به سرعت قدیمی نمی شوند. آنها به طور مداوم ابزارهای موجود در بازار را با پردازنده های جدید به روز می کنند تا ویژگی ها و قابلیت های ارزشمندتری را در اختیار مردم قرار دهند. پردازنده های اصلی CPU پردازنده‌های جریان اصلی که پردازنده‌های میان‌رده نامیده می‌شوند، وظایف با کارایی بالا مانند ویرایش ویدیو، بازی‌های سه بعدی و دیگر برنامه‌های کاربردی چندرسانه‌ای را مدیریت می‌کنند. تولید کنندگان پردازنده های مقرون به صرفه ای را برای اجرای کارهای اساسی به صورت مقرون به صرفه اجرا می کنند. این پردازنده ها می توانند به راحتی برنامه های آفیس، ویرایش عکس، مرور وب و سایر کارهای ضروری را مدیریت کنند. نتیجه گیری – انواع CPU CPU به عنوان مغز کامپیوتر شناخته شده است. داده های ورودی را پردازش می کند، آن ها را ذخیره می کند و نتایج خروجی را اجرا می کند. به طور مداوم برنامه های کامپیوتری را دنبال می کند تا عملیات داده ها را روی داده های مورد نیاز پیدا کرده و پردازش کند.










دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟